Inauguració de l’exposició sobre La farinera Moretó

Divendres passat, 14 de maig, a les 18:30 h., va tenir lloc a La Marineta la presentació de l’exposició sobre La farinera Moretó, un projecte d’Apadrinament del Patrimoni. Aquesta exposició reflexa el treball fet pels alumnes del centre, de forma interdisciplinar, durant els últims quatre anys.

La finalitat d’aquest projecte és fomentar el coneixement del patrimoni local, fent que l’alumnat sigui protagonista del seu propi procés d’aprenentatge.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és DSC_9600-1024x683.jpg

A la presentació van intervenir la M. Àngels Massaguer, del departament de Ciències Socials del nostre centre i coordinadora del projecte, el Ricard Sebastià, director del centre, el Jordi Bertran, director del Centre d’Estudis Molletans, i el Martí Moretó, en representació de la farinera.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és DSC_9609-1024x683.jpg

Podeu veure l’exposició a La Marineta, des del 14 al 30 de maig.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és exposicio-la-farinera-740x1024-1.jpg

Podeu veure algunes fotografies de la presentació clicant aquí.

I sentir una entrevista amb el Ricard Sebastià, director del centre, aquí.

Apadrinem La Farinera Moretó

Ja podeu veure al vestíbul de l’institut el roll-up de La Farinera Moretó, edifici de Mollet del Vallès el qual apadrinem.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20191122_161124-768x1024.jpg

A més, el nostre projecte d’apadrinament de la Farinera Moretó ja es pot consultar a la plataforma Mobile History Map, una iniciativa del programa mSchools, que fomenta l’ús de la tecnologia mòbil aplicada a l’àmbit de les humanitats.

Visita a la Farinera

El passat dilluns 20 de maig els alumnes de 4t C d’ESO, acompanyats per la M. Àngels Massaguer i per l’Ernesto Nogueira, van anar al parc de La Farinera a fer un treball de matemàtiques. Previ a l’inici dels càlculs matemàtics sobre alçària i el volum de les sitges, se’ls hi va fer una explicació sobre el projecte d’Apadrinament i una breu contextualització de l’empresa i família Moretó.

Aquí us deixem un petit vídeo recollint l’activitat matemàtica.

La Farinera – Stop Motion – 4t ESO

Els alumnes de 4t d’ESO han realitzat un vídeo amb la técnica de l’Stop Motion i amb el tema de la Farinera Moretó. Aquest ha esta el resultat:

Clicant aquí podreu veure algunes fotografies del procès de creació dels vídeos. Us deixem també el vídeo del “com es va fer”.